Photo 06

Häufig gestellte fragen

Wie mache ich meinen Pool für den Sommer klar?

Setzen Sie sich diesbezüglich mit Ihrem Starline-Händler in Verbindung, Sie finden ihn auf unserer Website.

Waarom moet ik mijn zwembad zomerklaar maken?

Het klaarmaken van uw zwembad voor de zomer is essentieel. Het is namelijk belangrijk dat het zwembadwater helder en schoon is. Ook is het belangrijk voor uw gezondheid dat de waterbalans in orde is. Met behulp van onderstaande tips maakt u uw zwembad klaar voor de zomer.

Lees ook:

Hoe maak ik mijn zwembad zomerklaar?

Reinig uw Roldeck

Allereerst is het belangrijk dat u de zwembadafdekking schoonmaakt. Wellicht liggen er bladeren of vuil op de lamellen. U maakt de lamellen het beste schoon met een hogedrukreiniger (met beleid) en een harde borstel. De overkapping reinigt u met een hogedrukreiniger en zachte borstel of spons.

Wellicht moet u de lamellen ook ontkalken. Dit doet u als volgt:

  1. Bevochtig de lamellenafdekking door de ontkalker met een nevelspuit over de afdekking te verdelen (1 liter per 10 m2).
  2. Laat de ontkalker gedurende 1 à 2 uur inwerken.
  3. Spuit het Roldeck af in banen van links naar rechts. U spuit zo alle kalk uit de groeven. Borstel de lamellen met een schrobber af.

Reinig de skimmer

De skimmer slaat vuil (zoals bladeren) op in een mandje voordat het water door de filter gaat. Haal het afval uit de mandjes van de skimmers en reinig deze voordat u ze terugplaatst. Zo blijft waterdoorstroming mogelijk. Blijf de mandjes gedurende het zomerseizoen regelmatig leegmaken.

Reinig de bodem en wanden van het zwembad

Bladeren en vuil in het zwembad verwijdert u met een schepnet. Met de Starline automatische zwembadreiniger reinigt u de bodem en wanden van het zwembad zonder zelf iets te doen. Zo kunt u heerlijk van de zon genieten terwijl de Starline automatische zwembadreiniger voor u werkt. Indien u geen Starline automatische zwembadreiniger heeft, kunt u het zwembad schoonmaken met een borstel met zuigmond en spons.

Breng het waterpeil op niveau

Het waterpeil moet tot ongeveer halverwege de skimmers staan. Dit is zo’n 10 centimeter onder de rand van het zwembad. Wellicht moet u het zwembad bijvullen met leidingwater. Let op: gebruik hiervoor geen grond- of bronwater. Hier zit te veel ijzer in, waardoor uw water niet helder zal blijven.

Img21919

Bekijk de renovatiemogelijkheden voor uw zwembad

Zet de installaties aan

De installaties moeten weer aangezet worden om gebruik te kunnen maken van uw zwembad. 1. Vervang (indien nodig) het filterzand Filterzand dient om de 5 jaar vervangen te worden. Na zo’n 5 jaar verliest filterzand haar reinigende functie. 2. Spoel de filter terug (backwash) Door de filter terug te spoelen, gaat het zwembadwater in tegengestelde richting door de filter, waardoor de filter zelf gereinigd wordt. 3. Laat de filterinstallatie draaien De filter zorgt voor schoon en helder zwembadwater. Grof vuil heeft u al verwijderd. De filter zal ook kleinere vuildeeltjes uit het water spoelen. Hoelang de filterinstallatie moet draaien, hangt af van hoe vuil het zwembad is. Gemiddeld zal dit zo’n 3 dagen duren. 4. Zet de warmtepomp aan en geniet van zwemwater van heerlijke temperaturen. Ook verlengt u zo het zwemseizoen!

Zorg ervoor dat de pH- en chloorwaarde op peil zijn

Natuurlijk is het belangrijk dat u in schoon en helder water zwemt. Zorg daarom voor een perfecte waterbalans.

Wat is de ideale waterbalans van mijn zwembadwater? De ideale pH-waarde van zwembadwater is 7,2. Het is van belang dat uw water een pH-waarde heeft van tussen de 7,2 en 7,8. Alvorens u gaat zwemmen, dient u de waterbalans te controleren en indien nodig aan te passen met pH-minus of pH-plus.

Lees ook: Wat is de juiste pH-waarde van mijn zwembad?

Ook is een goede chloorbalans belangrijk. Te weinig chloor doodt bacteriën en algen niet voldoende. Te veel chloor zorgt echter weer voor geïrriteerde ogen, huidproblemen en kan tot ademhalingsproblemen lijden. Het is belangrijk dat u de chloorwaarde test en indien nodig actie onderneemt. Chloor kan toegevoegd worden in poeder- of tabletvorm.

Om de waterbalans optimaal op peil te brengen, heeft Starline een aantal waterbehandeling- en desinfectiesystemen. Met deze systemen maakt u uw zwembad eenvoudig klaar voor de zomer.

Starline Basic pH/Rx slangendoseerpomp

Deze pomp meet en regelt de pH- en chloorwaarde volledig automatisch.

Starline Watercontrol

De Starline Watercontrol regelt de pH- en chloorwaarde volledig automatisch met autonome doorstroombewaking. De Watercontrol kunt u op WiFi aansluiten.

Starline UV-C Desinfectie

De UV-C-straling neutraliseert bacteriën en virussen op een efficiënte en milieuvriendelijke wijze.

Starline Ionisator

Elektrolyse desinfecteert het water met koper- en zilverionen.

Starline Pure Water

Ons nieuwste systeem desinfecteert volledig automatisch uw zwembadwater via membraam-elektrolyse techniek. Chloor en overige chemicaliën komen met Starline Pure Water niet in uw zwembad terecht.

Uw zwembad is zomerklaar! We wensen u een heerlijke zomer vol plezier en verkoeling in uw Starline zwembad.

28

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op