Willemsen City Line Stunning Grey 16

De voordelen van een zwembad met pomp

Een zwembad met pomp heeft verschillende voordelen. Een zwembadpomp is essentieel voor een gezond zwembad. Een Starline zwembad zonder pompsysteem is daarom ondenkbaar. Wat zijn de voordelen van een zwembad met pomp?

De voordelen van een zwembad met pomp

Zwemmen in stilstaand water is niet bevorderlijk voor uw gezondheid. Stilstaand water is een perfect medium voor bacteriën en andere micro-organismen. Ze kunnen woekeren, omdat vervuilende bestanddelen in het water blijven en niet worden afgevoerd. Deze vervuiling dient als voedingsbodem. Als uw zwemwater vervuild is en micro-organismen welig tieren, kan zwemmen veranderen van een gezonde bezigheid in een risicovolle. Een zwembad met pomp vermindert deze risico's aanzienlijk. Sterker nog, een Starline zwembad zonder pomp is ondenkbaar.

Lees ook: Zwemmen in water van drinkkwaliteit

Wat heeft u nodig om uw zwembad met pomp in topconditie te houden?

De groei van micro-organismen in uw zwemwater kunt u voorkomen door een goede waterbehandeling en watertechniek. Insecten, herfstbladeren, dode huidcellen, haren en andere bronnen van verontreiniging komen vrijwel continu in uw zwembad terecht. Een luxe zwembad zoals Starline aanbiedt, kan dan ook niet functioneren zonder filtersysteem. Een goede zwembadpomp zorgt ervoor dat het water in uw zwembad blijft circuleren. Insecten en grotere vervuilende bestanddelen verzamelen zich in uw skimmers. Kleine bestanddelen en micro-organismen komen terecht in uw zwembadfilter. Het water dat uit uw filter komt, is in principe gezuiverd en komt via uw pomp weer in uw zwembad terecht.

Lees meer over zwembad met pomp

Een zwembad met pomp - de capaciteit van mijn pompsysteem

De capaciteit van een pompsysteem voor een zwembad met pomp hangt af van de inhoud van uw zwembad. U kunt de volgende stelregel aanhouden: een zwembadpomp met een capaciteit van 10 m3 per uur is voldoende voor een zwembad met een inhoud van 40 m3. Rekent u liever in liters? Een zwembad met een inhoud van 40.000 liter heeft genoeg aan een pomp die 10.000 liter per uur kan verversen.

Een zwembad met pomp van Starline

Als u van plan bent een zwembad met pomp aan te leggen, is het verstandig om u goed voor te laten lichten over filtersystemen en zwembadpompen. Ze vormen tezamen een eenheid en als ze beide goed functioneren, beleeft u veel meer plezier van uw eigen zwembad. Starline heeft zowel filters en pompen van de allerhoogste kwaliteit. U kunt uw zwembad met pomp geheel automatisch laten werken, door gebruik te maken van ons Starline Poolcontrol-systeem. Dit systeem houdt de waterkwaliteit, de snelheid van filtratie en circulatie automatisch in de gaten en grijpt in waar nodig. Eens in de zoveel tijd moet ook uw filter gereinigd worden. Het Starline Poolsysteem kunt u ook hierop automatisch afstellen. Uw dichtstbijzijnde dealer informeert u graag over de mogelijkheden.


U wilt een eigen luxe privé zwembad met pomp? Wij helpen het u te realiseren.