A37 I1203

Hoe bepaalt u de juiste ligging van uw zwembad?

Het is zover. U heeft besloten dat u een zwembad in uw tuin wilt. Hier kunt u verschillende redenen voor hebben. Zo kunt u uzelf willen trakteren op goede wellness-voorzieningen in uw huis en tuin. Of een zwembad past goed in de gezonde en actieve levensstijl die u aanhangt. U kunt een zwembad zelfs zien als investering waar u niet alleen van profiteert, maar die ook een hogere verkoopprijs oplevert, mocht u uw huis ooit verkopen.

Heeft u al een goed idee waar u uw zwembad wilt plaatsen? Wij geven u een aantal aandachtspunten om de juiste ligging van uw zwembad te bepalen.

Click here for the English version

De ligging van uw zwembad ten opzichte van de zon

Een van de belangrijkste factoren om de correcte oriëntatie van uw zwembad te bepalen, is de stand van de zon gedurende de dag. Als de zon uw zwembad opwarmt, kan dat aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. Daarnaast is zwemmen in de volle zon ook veel aangenamer. Kijk daarom welke plekken in uw tuin de meeste uren zon hebben.

Hou rekening met schaduw bij de ligging van uw zwembad

Uw huis en eventuele bomen in uw tuin kunnen voor schaduw zorgen. Als uw zwembad gedeeltelijk in de schaduw valt, kost het opwarmen van het water meer energie. Bovendien voelt zwemmen in de schaduw sneller als onaangenaam. Heeft u kleine kinderen, dan is het aan te raden om bij het ondiepe gedeelte een schaduwpartij te creëren, om hun gevoelige huid te beschermen tegen zonnebrand. Bepaal voor de juiste oriëntatie van uw zwembad welke delen van de tuin binnen of buiten de schaduw liggen en hou daar rekening mee.

Veiligheid is ook belangrijk als u de ligging van uw zwembad bepaalt

Heeft u kleine kinderen of loslopende huisdieren? Dan is het verstandig om extra te letten op veiligheid bij het bepalen van de ligging van uw zwembad. U wilt vanuit uw woning zoveel mogelijk zicht op uw tuin en uw kinderen. Hou dan de afstand van uw zwembad tot uw huis zo klein mogelijk. Heeft u een grote tuin, dan kan het voorkomen dat een optimale ligging van uw zwembad vraagt om een grotere afstand tussen uw huis en het zwembad. Laat dan een aparte poolhouse bouwen, waar u uw kinderen goed in de gaten kunt houden. De veiligheid in uw tuin wordt ook vergroot door een Roldeck® zwembadafdekking te plaatsen op uw zwembad.

Denkt u ook aan de directe omgeving van uw zwembad. Houten vlonders zijn slipvrij, als u regelmatig groene aanslag verwijdert. De tegels rondom uw zwembad kunnen het beste een ruwe structuur hebben, om valgevaar te verminderen.

Lees ook: Waarom een plunge pool laten aanleggen?

Partager ça